Onze eigen lijn

Onze eigen lijn van gemengde kruiden, medicinale paddenstoelen is ontstaan omdat veel van onze honden geen baat hadden bij de reguliere medicatie.

Ook gezien hun niet al te beste gezondheid wilde ik hen niet met al hun problemen chemische medicatie geven tegen vlooien, teken, wormen en andere parasitaire aandoeningen. Wetend als orthomoleculair therapeut dat de klachten die deze parasieten veroorzaken ook op een andere manier opgelost kunnen worden. Waarmee je veel orgaanschade en andere gezondheidsproblemen kan voorkomen.

Veel van onze honden zijn verlamd en/of missen twee of vier pootjes vaak door mishandeling of door een aanrijding. Verlamde honden kunnen niet zelf plassen dus maken wij hun blaas vier x per dag leeg. Dit betekend wel dat zij gevoeliger zijn voor blaasontstekingen en nierproblemen maar ook de lever heeft vaak veel te verduren gehad vooral de honden met hartworm of leishmaniose die niet anders dan met reguliere medicatie behandeld kunnen worden. En deze medicatie kan lever en nieren behoorlijk beschadigen en zelfs zenuwaandoeningen veroorzaken.

Om te voorkomen dat ze dergelijke problemen krijgen, beschermen we lever en nieren preventief en nemen we honden op die al lever en/of nierproblemen hebben dan kan er met supplementen, kruiden en medicinale paddenstoelen veel hersteld en voorkomen worden.

Nu is het bijna onbegonnen werk om losse kruiden in te zetten voor +/- 20 honden met allemaal gezondheidsklachten. Jaren geleden ben ik dan ook begonnen om voor de diverse gezondheidsklachten verschillende kruidenmixen te maken die zowel bij ziekte als preventief ingezet kunnen worden.

H&G Tick flea free
H&G Vlo&teek out
H&G Maag en darmen in balans
H&G Happy Kidney & liver 1
H&G Happy Kidney & liver 2
H&G HuidLotion
E(x)czeem lotion
Mumijo zalf

Onze honden bereiken dan ook ondanks hun gezondheidsklachten door suppletie met kruiden, medicinale paddenstoelen en aanvulling van gerichte supplementen een hoge leeftijd. Je kunt al hun verhalen lezen op onze fb pagina die bijna wekelijks een update krijgt

Je vind onze producten terug onder genoemde klachten in het menu.

https://www.facebook.com/Stichting-Hond-en-Gezondheid-1606447516056789 

Of op onze site:
 www.stichtinghondengezondheid.nl 

Anti teken en vlooien lotion

Probeer onze Anti tekenlotion en vlooienlotion.

Werkt niet alleen tegen insecten en parasieten maar ook te gebruiken bij hotspot, schimmels, schaafwonden, eczeem en huidallergieën voor hond, paard en mens.

Het beste universele product wat u in huis kan hebben, op volledig natuurlijke basis.

Referentie van Dr Nicole Van Israël

“Als Cartesiaan, wetenschapper en grote aanhanger van de Evidence-Based diergeneeskunde kan ik alleen maar beamen dat Li dikwijls wonderen doet met haar alternatieve produkten. Daarenboven kent haar dierenliefde geen grenzen.”

Dr Nicole Van Israël

DVM, CESOpht, CertSAM, CertVC, Diplomate ECVIM-CA (Cardiology), MSc, MRCVS

Diplomate of the European College of Veterinary Internal Medicine


EBVS® European Veterinary Specialist in Small Animal Cardiology


MSc in Congenital Cardiology

c/o ACAPULCO

Animal CardioPulmonary Consultancy