Immuunsysteem

Daar wordt erg veel over gesproken. Maar wat doet het immuunsysteem bij dier en mens nu.

Het immuunsysteem is eigenlijk hetzelfde als het afweersysteem. Dit bestaat uit drie onderdelen. De eerste is de fysieke barrière waar dier en mens mee worden geboren, huid, slijmvliezen en maagzuur. Deze houden ongewenste indringers buiten.
De tweede is de algemene a-specifieke afweer die zich richt op alle lichaamsvreemde stoffen.
Dan hebben we het derde specifieke afweersysteem wat zich gedurende een leven ontwikkeld en zich steeds richt op een bepaalde ziekteverwekker. Entingen worden gegeven om de afweer tegen bepaalde ziekteverwekkers te stimuleren.

Het immuunsysteem zorgt dus voor bescherming tegen virussen, bacteriën, parasieten, afvalstoffen en uiteraard zal het zieke lichaamscellen zoals kanker “proberen” op te ruimen.

Er zijn verschillende ziekten waarbij het immuunsysteem eigen lichaamscellen aanvalt. Reuma, ziekte van Crohn en de ziekte van Hashimoto. Dit noemt men auto-immuunziekten. Ook kunnen aandoeningen of medicijnen het immuunsysteem onderdrukken.  Wanneer je medicijnen geeft of neemt die de afweer onderdrukken (immunosuppressiva) die ingezet worden bij auto-immuunziekten neem dan eerst contact op met je therapeut of arts voor je supplementen gaat inzetten.

Supplementen kunnen verder bij vele lichamelijke klachten een verminderd immuunsysteem weer aansterken waardoor een lichaam zich weer kan herstellen.

Er zijn vele verschillende soorten ziekten en evenzoveel supplementen die daartegen ingezet kunnen worden. Supplementen in pil, capsule of poedervorm te verkrijgen maar onder supplementen worden ook vele voedingsmiddelen verstaan in geconcentreerde vorm, zoals superfoods, kruiden, harsen, paddenstoelen. En het allerbelangrijkste supplement is gezonde voeding voor dier en mens.

Weet je het niet en heb je hulp nodig stuur ons een mailtje.

Anti teken en vlooien lotion

Probeer onze Anti tekenlotion en vlooienlotion.

Werkt niet alleen tegen insecten en parasieten maar ook te gebruiken bij hotspot, schimmels, schaafwonden, eczeem en huidallergieën voor hond, paard en mens.

Het beste universele product wat u in huis kan hebben, op volledig natuurlijke basis.

Referentie van Dr Nicole Van Israël

“Als Cartesiaan, wetenschapper en grote aanhanger van de Evidence-Based diergeneeskunde kan ik alleen maar beamen dat Li dikwijls wonderen doet met haar alternatieve produkten. Daarenboven kent haar dierenliefde geen grenzen.”

Dr Nicole Van Israël

DVM, CESOpht, CertSAM, CertVC, Diplomate ECVIM-CA (Cardiology), MSc, MRCVS

Diplomate of the European College of Veterinary Internal Medicine


EBVS® European Veterinary Specialist in Small Animal Cardiology


MSc in Congenital Cardiology

c/o ACAPULCO

Animal CardioPulmonary Consultancy