Wat is Mycotherapie en wat zijn medicinale paddenstoelen?

Medicinale paddenstoelen worden ingezet ter bevordering van de gezondheid van dier en mens. Myco komt van het Griekse woord “schimmel” Mycois
Het gebruik van paddenstoelen is eeuwen oud zij werden ingezet als voedsel, gif, drug en medicinaal!! En nu nog steeds. Paddenstoelen zijn dan ook op ieder gebied ook wetenschappelijk onderzocht. Het gezegde paddenstoelen kunnen de wereld redden is dan ook niet uit de lucht gegrepen.

In deze tijd waarin we steeds ouder worden, langer werken en actief willen blijven en dit ook voor onze huisdieren willen, zijn we op zoek naar de meer natuurlijke middelen. Om het leven van onze huisdieren en ons, met het ouder worden een zelfde levenskwaliteit te behouden.

Paddenstoelen groeien overal. Ze zijn onder te verdelen in schimmel, zwam, gist en paddenstoel. Schimmels en gisten zijn doorgaans ééncellig, paddenstoelen en zwammen meercellig. Sommige zijn eetbaar al laat de smaak nogal eens wat te wensen over maar wel of geen smaak vele onder hen zijn wel in te zetten voor de gezondheid. Laten we even vooropstellen dat we niet met zijn alle gaan lopen zoeken naar paddenstoelen in het bos gezien er meer giftig zijn als gezond. Er zijn ruim 70.000 paddenstoelen over de hele wereld, waarvan er een paar 100 bewezen medicinale werking hebben.

De medicinale paddenstoelen bevatten vele verschillende inhoudsstoffen. Deze stoffen beschermen de paddenstoelen zelf tegen virussen, bacteriën, schimmels en tegen insecten. Dit betekent ook dat diezelfde inhoudsstoffen dier en mens beschermen.

De inhoudsstoffen zijn tevens afhankelijk van waar en waarop ze groeien dat gaat ook op voor kruiden. Dit is één van de redenen dat alles wat wij verkopen volledig terug kunnen traceren, biologisch geteeld is of van kleine bedrijven komen die kunnen aantonen dat hun producten zuiver, puur en de hoogste kwaliteit zijn met de inhoudsstoffen die nodig zijn.

Paddenstoelen bevatten een hoog gehalte aan polysachariden en nucleotiden, (Essentiële stoffen voor vele lichaamsfuncties in dier en mens). Deze eigenschappen stimuleren het afweersysteem. Maar ze bevatten nog meer bioactieve stoffen die de bijdrage zijn aan de medicinale werking. Zoals antioxidanten, sterolen, essentiële aminozuren, vitamine, mineralen en triterpenen. Deze laatste, verhelpen infecties, ontstekingen en werken adptogeen wat inhoudt dat ze ervoor zorgen dat het lichaam zich aan extreme situaties kunnen aanpassen om de weerbaarheid te verhogen.
Inmiddels is het ook duidelijk, dat de reguliere medicatie, al kan deze levens redden, helaas vaak alleen symptoom onderdrukken. En vele bijwerkingen hebben. Maar soms komt men er echt niet onderuit. Medicinale paddenstoelen en ook andere supplementen in de juiste combinatie kunnen veel bescherming bieden tegen reguliere medicatie. Maar zij kunnen ook reguliere medicatie positief of negatief beïnvloeden.
Raadpleeg daarom altijd een arts of therapeut. Je kunt ook contact met ons op nemen.

Gezien alle stoffen in paddenstoelen samen werken zijn onze paddenstoelen altijd de hele paddenstoel en geen extract.
Paddenstoelen zet je in bij ziekte en bij preventie van ziekte. Ze versterkten het immuunsysteem, verbeteren orgaanfuncties en kunnen deze daadwerkelijk herstellen.
Afgestemd op de klachten zijn zij een bijdrage zijn voor de gezondheid van dier en mens. Het zijn de superfoods in opkomst.

Al onze producten worden als eerste ingezet voor onze honden, katten en ons, voor zij in de verkoop gaan. Wij laten bloed en urineonderzoeken doen zodat we ook daadwerkelijk kunnen aangeven dat de producten een bijdrage zijn voor de gezondheid van dieren en mensen.