Allergie

De meest voorkomende klachten zijn jeuk, hooikoorts, eczeem, netelroos, galbulten, verschillende vormen van huiduitslag, ontstoken ogen en allergieën van de luchtwegen.

Wat kun je hiertegen doen??

Als eerste heeft de algemene gezondheid van dier en mens te maken met bijna iedere vorm van allergie. Ons lichaam kan simpelweg de allergene niet verwerken wat zich uit in een scala aan lichamelijk klachten.
Er zijn vele stoffen die een allergie kunnen opwekken maar bovenaan de lijst staan pollen, gras en mijt. Al deze stoffen zijn in het voorjaar en in de zomer in grote mate in onze omgeving aanwezig.

In veel gevallen is een allergie op te lossen met enkel de H&G HuidLotion (voorheen Anti teken lotion), let wel, je beschermt je hond en jezelf dan alleen extern tegen allergenen, teken, vlooien en mijt..

Maar wanneer het iedere seizoen terugkomt of de allergie is het hele jaar door aanwezig, kunnen er ook andere supplementen ingezet worden om de allergie ook intern te bestrijden en zo de allergie levenslang de kop in te drukken.

 

 

Er zijn verschillende producten die tegen een allergie ingezet kunnen worden.

H&G Tick flea free: bij een vlooien allergie
H&G Back in Balance 1 en 2: Wij raden aan deze maandelijks af te wisselen om het immuunsysteem op orde te brengen waardoor een lichaam allergenen beter kunnen verwerken. Beide kunnen ook bij onregelmatige of te harde of te zachte ontlasting.
H&G HuidLotion Uitwendig bij een vlo, mijt en gras allergie. Hotspot en andere huidklachten, tevens om de oorschelp schoon te maken. Niet voor katten.
E(x)czeem lotion: Tegen jeuk, hotspot maar ook kunnen er diepe vleeswonden mee worden gedesinfecteerd. Inwendig is het een natuurlijk antibioticum.
Colloïdaal zilver:
Zowel in als uitwendig kan het milde huidontstekingen verlichten.
Reishi:
Werkt als een natuurlijk antihistamine
Scuttelaria
: Ook dit kruid werkt als een natuurlijk antihistamine het is afhankelijk van de klachten of men de Reishi of de Scuttelaria inzet. Soms kunnen beide kunnen tegelijktijdig inwendig worden ingezet bij zeer ernstige jeuk en hotspot.
Pea pure:
Bij huidontstekingen
Homeopathische histamine:
Voornamelijk bij ernstige jeukaanvallen
Colostrum vloeibaar, Colostrum capsules:
Om de darmbacteriën weer optimaal te krijgen, hersteld zenuwbanen en is daarmee van invloed op een gezonde huid.
Mumijozalf: Bij droge huidplekken of bij vleeswonden van het krabben.

Er zijn meerdere mogelijkheden. Mocht je er niet uitkomen, stuur ons dan foto’s toe van de aangedane huid en wij zullen dan het juiste advies geven.

 

Anti teken en vlooien lotion

Probeer onze Anti tekenlotion en vlooienlotion.

Werkt niet alleen tegen insecten en parasieten maar ook te gebruiken bij hotspot, schimmels, schaafwonden, eczeem en huidallergieën voor hond, paard en mens.

Het beste universele product wat u in huis kan hebben, op volledig natuurlijke basis.

Referentie van Dr Nicole Van Israël

“Als Cartesiaan, wetenschapper en grote aanhanger van de Evidence-Based diergeneeskunde kan ik alleen maar beamen dat Li dikwijls wonderen doet met haar alternatieve produkten. Daarenboven kent haar dierenliefde geen grenzen.”

Dr Nicole Van Israël

DVM, CESOpht, CertSAM, CertVC, Diplomate ECVIM-CA (Cardiology), MSc, MRCVS

Diplomate of the European College of Veterinary Internal Medicine


EBVS® European Veterinary Specialist in Small Animal Cardiology


MSc in Congenital Cardiology

c/o ACAPULCO

Animal CardioPulmonary Consultancy