Artrose en artritis

Artrose ontstaat helaas bij het ouder worden van dier en mens. Nu is er nog wel wat te doen aan artrose en kan men het zeker vertragen. Veel dieren en mensen hebben al snel de neiging om minder te bewegen wanneer er beginnende artrose plaatsvind. Normaal want bewegen doet in het begin pijn. Maar het is niet de oplossing. Juist bewegen vertraagd het slijtage proces en dat is nu precies wat we willen voor onze honden en voor ons.

Waarom?
Door beweging krijgt het kraakbeen zijn voeding. Kraakbeen wordt omgeven door gewrichtsvloeistof wat voedingsstoffen bevat die het kraakbeen gezond houden. Kraakbeen is niet doorbloed en moet dus de broodnodige voedingsstoffen krijgen door beweging, beweging perst de voedingsstoffen uit de gewrichtsvloeistof zo het kraakbeen in!!!

Mijn eerste advies is dan ook “bewegen”!! Zowel voor hond als mens!! Het tweede en eveneens kosteloos is goede voeding en zorg dat je hond op gewicht is ook dit geld voor ons mensen. Overgewicht belast nu eenmaal het bewegingsstelsel bij alle levende wezens.

En je zult merken dat je hond na een stijve start met een minuut of 15 soepeler gaat lopen. Ik ga ook gelijk een volstrekt nutteloos advies de grond in boren, “6 x per dag 10 minuten wandelen voor een hond met artrose” is een grapje!!

Op het moment dat hij of zij soepeler gaat wandelen kunnen spieren opgebouwd worden. De spieren kunnen veel klappen opvangen waardoor artrose minder snel uitbreid.

Reumatoïde artritis
Dit gaat gepaard met ontstekingen die het kraakbeen aantasten. Ook hier geld dat bewegen zorgt voor het toenemen van de functie van gewrichten en pijn verminderd. Hoe rot het ook is om je hond zo stijf op te zien staan of hoe pijnlijk het ook voor jezelf is, bewegen is een MUST!

In beide gevallen is de opbouw van spierweefsel NOODZAAK! Beweging zorgt voor spierweefsel, stimuleert de bloedsomloop en verminderd pijn.

 

  Al onze honden hebben artrose door ouderdom of door een gebroken rug en poten door een ongeluk. Om artrose te vertragen en ontstekingen door artritis te voorkomen en te zorgen dat zij pijnvrij door het leven kunnen zijn er ter ondersteuning een aantal producten die wij inzetten.

 

Anti teken en vlooien lotion

Probeer onze Anti tekenlotion en vlooienlotion.

Werkt niet alleen tegen insecten en parasieten maar ook te gebruiken bij hotspot, schimmels, schaafwonden, eczeem en huidallergieën voor hond, paard en mens.

Het beste universele product wat u in huis kan hebben, op volledig natuurlijke basis.

Referentie van Dr Nicole Van Israël

“Als Cartesiaan, wetenschapper en grote aanhanger van de Evidence-Based diergeneeskunde kan ik alleen maar beamen dat Li dikwijls wonderen doet met haar alternatieve produkten. Daarenboven kent haar dierenliefde geen grenzen.”

Dr Nicole Van Israël

DVM, CESOpht, CertSAM, CertVC, Diplomate ECVIM-CA (Cardiology), MSc, MRCVS

Diplomate of the European College of Veterinary Internal Medicine


EBVS® European Veterinary Specialist in Small Animal Cardiology


MSc in Congenital Cardiology

c/o ACAPULCO

Animal CardioPulmonary Consultancy