Kruiden

Op deze pagina zullen de kruiden die verwerkt worden in onze producten in het kort beschreven worden.

Tarwegras: Ontgiftend, ontzurend en daarmee zuiverend, zeer hoge voedingswaarde, versterkend, bevorderd bloedaanmaak, bevorderd zelf genezend vermogen, tegen allergenen, alle huidaandoeningen, anticarcinogeen (neutraliseert kankerverwekkende stoffen),
Door de hoge voedingswaarde aan vitamine, mineralen en het enzym P4D1 wat een ontstekingsremmend effect heeft tegen artrose en milde ontstekingen aan maag, darmen, nieren, lever en gal is het in combinatie met de overige ingrediënten een ultieme mix voor mens en dier om weer in balans te komen. SOD een ander enzym waar ons tarwegras rijk aan is helpt bij het vangen van vrije radicalen die onze honden en ons al onze degeneratieve aandoeningen bezorgen.
Al met al zijn alle vitamine, antioxidanten, enzymen en mineralen in ons tarwegras een must voor de gezondheid van onze honden en ons.

Rozenbottel: Zeer hoog vitaminegehalte met name vit. C die uit deze bron ook nog eens veel beter opneembaar is dan uit de synthetische bron, doorgaans genetisch gemanipuleerde mais.
De glycolipide in Rozenbottel zijn ontsteking werend, werken tegen artritis en is in combinatie met ginger pijnstillend, kan een blaasinfectie verhelpen. Maar ook bij het volgende is onze rozenbottel een fantastische hulp: ontstoken tandvlees, urinedrijvend, bloedzuiverend, galvormend/drijvend., maagversterkend, bloedsuikerverlagend, blaasinfecties, niergruis/stenen, blaasgruis, slijmvliesontstekingen, versterkt nieren.
De werking van de Rozenbottel voor de gezondheid van hond, kat, paard en mens is onmisbaar.

Ginger: Ook ginger is weer rijk aan vitamine en mineralen maar bevat ook nog eens stoffen zoals gingerols deze zijn verantwoordelijk voor het verhelpen van misselijkheid, pijn algemeen en artritispijn. Ook de shogaols werken samen met gingerols als een antioxidant en daarmee anticarcinogeen, antimicrobieel, anti allergeen en is algemeen ontstekingsremmend.

Burdockroot: Bevat o.a. veel inuline dat zijn prebiotische vezels die de darmwand gezond houden waardoor voedingstoffen beter worden opgenomen. Ook is het een ingrediënt van Essiac thee een alternatieve antikanker remedie ook in vele andere antikanker remedies wordt Burdoch root teruggevonden. Dit door stof arctigenine, verder bevat het vele inhoudsstoffen o.a. vitamine, mineralen, vetzuren die een bijdrage leveren voor de gezondheid van hond, kat, paard en mens.

Een kruid wat niet in de voeding mag ontbreken! Infectie werend, verminderd stafylokokken, streptokokken, stimuleert de lever, gal en lymfe, zweet-, vocht- en urinezuur afdrijvend. In te zetten bij spijsverteringsproblemen, blaasontstekingen, nierstenen, huidaandoeningen, slijmvliesontstekingen, artritis.

Hennep vitamine proteïne poeder
Hennep poeder wordt gemaakt van hennepzaden en heeft een uniek aminozurenpatroon. Onze kwaliteit henneppoeder bevat 20 van de 22 aminozuren die ook nog eens door mens en dier goed opneembaar zijn. Verder bevat het vitaminen, mineralen, spoorelementen die nodig zijn om het lichaam gezond te houden.

Olijfblad
Iedereen kent natuurlijk olijfolie maar olijfblad is zeker geen bijproduct van de sterkste boom ter wereld. Olijfblad is zeer goed inzetbaar tegen schimmels, bacteriën, virussen en protozoa die tot vele ziekten kunnen leiden. En werd vroeger al ingezet in de vorm van thee tegen malaria.
De werkzame stof Oleuropeïne komt in alle delen van de boom voor en beschermt haar tegen bacteriën en insecten. De fenolen in olijfblad zijn ook nog eens inzetbaar tegen artritis en kan zelfs kraakbeen herstellen. Het reguleert hormonen dus wat te hoog is gaat omlaag en andersom.
Door de schimmel en bacterie bestrijdende eigenschappen is olijfblad een fantastisch kruid voor huid en haar van dier en mens.

Fenegriek zaad
Bij herstel na ziekte, ontsteking werend, in te zetten bij chronische infecties, artritis, reumatische klachten, bronchitis, zwellingen, koorts, vervuilde darmen, vermoeidheid, bloedarmoede, ondergewicht. Diuretisch, licht laxerend. Word ook ingezet bij diabetes.
Niet voor zwangere dieren en mensen of met hormoongevoelige aandoeningen.

Cistis: Antibacteriële en antischimmelactiviteit waarmee het dus ook huidklachten kan verhelpen en antiviraal. Dit is bij Cistis eveneens de verklaring waarom het tegen teken en vlooien werkt. Het verandert de geur van de hond, verbeterd de huid en daarmee de vacht. En is algemeen immuunsysteem versterkend. Tevens is Cistus één van de kruiden, die de Biofilm waarin bacteriën zich veilig kunnen vestigen tegen ab, af te breken. Word ook ingezet bij mensen die het Lyme virus hebben.

Traditioneel werd Cistus ingezet bij maagirritatie, leverzwakte, gewrichtsontstekingen, urinewegen-, luchtwegen- en huidinfecties. Cistus word veel ingezet bij mensen die met Lyme besmet zijn.

Artisjok
Spijsverteringsproblemen, stimuleert lever en galafscheiding. Cholesterol verlagend, preventie aderverkalking, adjuvans. Niet gebruiken bij galobstructies.

Neem als je niet zeker weet of de gebruikte kruiden in het supplement geschikt is voor je hond even contact met ons op of met je behandelend therapeut of arts. Kruiden kunnen van invloed zijn op huidige medicatie.