Kruiden beschrijvingen

Op deze pagina zullen de kruiden die verwerkt worden in onze producten in het kort beschreven worden.

Tarwegras
Ontgiftend, ontzurend en daarmee zuiverend, zeer hoge voedingswaarde, versterkend, bevorderd bloedaanmaak, bevorderd zelf genezend vermogen, tegen allergenen, alle huidaandoeningen, anticarcinogeen (neutraliseert kankerverwekkende stoffen),Door de hoge voedingswaarde aan vitamine, mineralen en het enzym P4D1 wat een ontstekingsremmend effect heeft tegen artrose en milde ontstekingen aan maag, darmen, nieren, lever en gal is het in combinatie met de overige ingrediënten een ultieme mix voor mens en dier om weer in balans te komen. SOD een ander enzym waar ons tarwegras rijk aan is helpt bij het vangen van vrije radicalen die onze honden en ons al onze degeneratieve aandoeningen bezorgen.Al met al zijn alle vitamine, antioxidanten, enzymen en mineralen in ons tarwegras een must voor de gezondheid van onze honden en ons.

Rozenbottel
Zeer hoog vitaminegehalte met name vit. C die uit deze bron ook nog eens veel beter opneembaar is dan uit de synthetische bron, doorgaans genetisch gemanipuleerde mais.De glycolipide in Rozenbottel zijn ontsteking werend, werken tegen artritis en is in combinatie met ginger pijnstillend, kan een blaasinfectie verhelpen. Maar ook bij het volgende is onze rozenbottel een fantastische hulp: ontstoken tandvlees, urinedrijvend, bloedzuiverend, galvormend/drijvend., maagversterkend, bloedsuikerverlagend, blaasinfecties, niergruis/stenen, blaasgruis, slijmvliesontstekingen, versterkt nieren.De werking van de Rozenbottel voor de gezondheid van hond, kat, paard en mens is onmisbaar.

Ginger
Ook ginger is weer rijk aan vitamine en mineralen maar bevat ook nog eens stoffen zoals gingerols deze zijn verantwoordelijk voor het verhelpen van misselijkheid, pijn algemeen en artritispijn. Ook de shogaols werken samen met gingerols als een antioxidant en daarmee anticarcinogeen, antimicrobieel, anti allergeen en is algemeen ontstekingsremmend.

Burdockroot
Bevat o.a. veel inuline dat zijn prebiotische vezels die de darmwand gezond houden waardoor voedingstoffen beter worden opgenomen. Ook is het een ingrediënt van Essiac thee een alternatieve antikanker remedie ook in vele andere antikanker remedies wordt Burdoch root teruggevonden. Dit door stof arctigenine, verder bevat het vele inhoudsstoffen o.a. vitamine, mineralen, vetzuren die een bijdrage leveren voor de gezondheid van hond, kat, paard en mens.Een kruid wat niet in de voeding mag ontbreken! Infectie werend, verminderd stafylokokken, streptokokken, stimuleert de lever, gal en lymfe, zweet-, vocht- en urinezuur afdrijvend. In te zetten bij spijsverteringsproblemen, blaasontstekingen, nierstenen, huidaandoeningen, slijmvliesontstekingen, artritis.

Hennep vitamine proteïne poeder
Hennep poeder wordt gemaakt van hennepzaden en heeft een uniek aminozurenpatroon. Onze kwaliteit henneppoeder bevat 20 van de 22 aminozuren die ook nog eens door mens en dier goed opneembaar zijn. Verder bevat het vitaminen, mineralen, spoorelementen die nodig zijn om het lichaam gezond te houden.

Olijfblad
Iedereen kent natuurlijk olijfolie maar olijfblad is zeker geen bijproduct van de sterkste boom ter wereld. Olijfblad is zeer goed inzetbaar tegen schimmels, bacteriën, virussen en protozoa die tot vele ziekten kunnen leiden. En werd vroeger al ingezet in de vorm van thee tegen malaria.De werkzame stof Oleuropeïne komt in alle delen van de boom voor en beschermt haar tegen bacteriën en insecten. De fenolen in olijfblad zijn ook nog eens inzetbaar tegen artritis en kan zelfs kraakbeen herstellen. Het reguleert hormonen dus wat te hoog is gaat omlaag en andersom.Door de schimmel en bacterie bestrijdende eigenschappen is olijfblad een fantastisch kruid voor huid en haar van dier en mens.

Fenegriek zaad
Bij herstel na ziekte, ontsteking werend, in te zetten bij chronische infecties, artritis, reumatische klachten, bronchitis, zwellingen, koorts, vervuilde darmen, vermoeidheid, bloedarmoede, ondergewicht. Diuretisch, licht laxerend. Word ook ingezet bij diabetes.Niet voor zwangere dieren en mensen of met hormoongevoelige aandoeningen.

Cistis
Antibacteriële en antischimmelactiviteit waarmee het dus ook huidklachten kan verhelpen en antiviraal. Dit is bij Cistis eveneens de verklaring waarom het tegen teken en vlooien werkt. Het verandert de geur van de hond, verbeterd de huid en daarmee de vacht. En is algemeen immuunsysteem versterkend. Tevens is Cistus één van de kruiden, die de Biofilm waarin bacteriën zich veilig kunnen vestigen tegen ab, af te breken. Word ook ingezet bij mensen die het Lyme virus hebben.Traditioneel werd Cistus ingezet bij maagirritatie, leverzwakte, gewrichtsontstekingen, urinewegen-, luchtwegen- en huidinfecties. Cistus word veel ingezet bij mensen die met Lyme besmet zijn.

Artisjok
Spijsverteringsproblemen, stimuleert lever en galafscheiding. Cholesterol verlagend, preventie aderverkalking, adjuvans. Niet gebruiken bij galobstructies.Neem als je niet zeker weet of de gebruikte kruiden in het supplement geschikt is voor je hond even contact met ons op of met je behandelend therapeut of arts. Kruiden kunnen van invloed zijn op huidige medicatie. 

Pompoenpitten
Deze bevatten de stof cucurbitin, verlamd parasieten.
Kan helpen bij het voorkomen van kwaadaardige cellen.
Verbetert de gezondheid van prostaat en blaas.
Ze bezitten vele antioxidanten en gezonde vetten die tevens een bijdrage zijn om hart en bloedvaten gezond te houden.
Tegen blaas/nierontstekingen.
Ze bevatten lignanen die schimmelwerend werken. Werken regulerend betreffende insuline.
Al met al pompoenpitten zitten boordevol vitamine K, C, A, E, B6 verder riboflavine, meervoudige onverzadigde vetzuren, aminozuren zijn ook rijkelijk vertegenwoordigd (Glutaminezuur, Arginine, tryptofaa, leucine, lysine, glysine, serine) dit zijn de bouwstenen van ons lichaam.

Kruidnagel
Maagdarm infecties (virussen, bacteriën, schimmels, wormen) de stoffen in kruidnagel doden voornamelijk de eitjes.CandidaSpijsverteringsklachten (winderigheid, misselijkheid, overgeven, gebrek aan eetlust, opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree)Natuurlijke bloedverdunner (trombocyten-aggregatieremmer)Lokale pijnstiller en ontstekingsremmer• Diabetes mellitus type 2Met name de oliebestanddelen in kruidnagel zijn ontstekingsremmend, hebben antimicrobiële activiteiten tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

Diatomeeënaarde
Dit zijn fossiele skeletjes die parasieten beschadigen en uitdrogen.Dit product komen we onder vele verschillende namen tegen die vrijwel allemaal wijzen naar silicium wat na zuurstof het meest voorkomede minerale element is op aarde en ook in ons lichaam en dat van onze dieren heeft silicium nodig. Ondersteunt maag en darmwandBind toxische stoffenVoorkomt zand etenBindt giftige stoffenHelpt tegen GiardiaVernietigt schiltjes van vlooien en parasieten zodat deze afsterven.

Mariadistelzaad
De werkzame stof Silymarine word voornamelijk ingezet om de lever te herstellen. Het helpt ook het lichaam te ontdoen van afvalstoffen die ontstaan wanneer parasieten verwijdert moeten worden uit het lichaam. Is tevens schimmeldodend. En een mooie bijkomstigheid is, is dat het de hersenen ook gezond houdt. Maar wat veel mensen niet weten is dat het een fantastisch middel is bij maag en darm klachten. Voor dier en mens!

Chanca Piedra
Staat bekend als steenbreker dit houd in dat ze nier en blaassteentjes poreus maken waardoor  deze langzaam oplossen. Ook lever en gal hebben bij dit kruid veel baat. Tevens zijn er onderzoeken gedaan tegen lever en kanker in het algemeen. Met positieve resultaten. Het komt van oorsprong uit Brazilië waar ook wij het inkopen. Ook dit kruid word al eeuwen ingezet om de gezondheid van dier en mens te bevorderen.

Spirulina
Wat is nu eigenlijk Spirulina? Spirulina is een blauwgroen spiraalvormig alle dat behoord tot de rijkste natuurlijk vitanmine- en mineralenbronnen ter wereld. Mits deze voldoet aan alle normen. Ecosert, SKAL, USDA Organic, Naturland, USP verified, IMO control, NZVT een keurmerk voor top sporters. De Spirulina die wij gebruiken in onze producten voldoet hieraan. Spirulina bevat van nature meer dan 80 voedingsstoffen, waaronder het vitamine B-complex, Vit, E, ijzer, magnesium, zink, calcium maar ook  gemengde carotenoïden waaronder zeaxanthine. Vitamine E, K2, omega 6 vetzuur, gla, en 14 mineralen.

De eetbare microalg Spirulina (Arthrospira platensis) is zeer rijk aan uiteenlopende voedingsstoffen. De blauwalg wordt gezien als ’s werelds meest voedzame greenfood.

Spirulina zet je in:
Verzwakt immuun systeem
na ziekte
Vermoeidheid
Lever en nier aandoeningen
Bacteriële en virale infecties
Atritis
Allergieën
Spierherstel (na sport of bij revalidatie)
Ontgifting
Zweren, algemene wondhelingverbeterd het geheugen en de concentratie
Het kan in de juiste dosering helpen bij overgewicht

Voor alle kruiden die wij voor onze honden en ons zelf inzetten om de gezondheid te bevorderen geld dat ze ook geen van alle langer dan 6 weken tot 3 maanden worden ingezet. Dit is afhankelijk van de klachten. Wij raden ook aan om kruidenmixen af te wisselen.
Gezien vele kruiden het immuunsysteem stimuleren zijn er ook verschillende medicamenten waarbij zij niet mogen worden ingezet. Ook moet men 2 weken voor een operatie stoppen omdat vele kruiden en bloed verdunnend kunnen werken.
Al onze kruiden en medicinale paddenstoelen zijn biologisch en geteeld in Europa. Alleen onze Chanca Piedra komt uit Brazilië en Cordyseps militaris is onder gecontroleerde omstandigheden biologisch geteeld bij een klein bedrijf die de productie en verwerking geheel in eigen hand heeft in de Washington. Beide zijn volledig biologisch.En wanneer je hond of jij zelf reguliere medicatie gebruikt laat het ons weten we helpen je met de dosering en zorgen dat de alternatieve en reguliere medicatie bij elkaar passen.
Hond en gezondheid kan en mag hier geen (volledige) informatie verstrekken over de toepassingen van supplementen. In overeenstemming met de wetgeving houden we die informatie gescheiden van de aanprijzing van onze producten. Voor vragen kunt u ons tijdens kantooruren contacten.

Bronnen:

http://mrvsa.com/upload/4-4-3-2015%20The%20inhibitory%20Effect%20of%20Crude%20Extract%20of%20Arctium%20lappa%20on%20some%20pathogenic%20bacteria.pdf 

https://link.springer.com/journal/10787 

https://www.researchgate.net/figure/Protective-effects-of-arctigenin-Arc-on-human-SH-SY5Y-cells-from-H89-induced-cell_fig1_256499983 

https://www.researchgate.net/figure/Protective-effects-of-arctigenin-Arc-on-human-SH-SY5Y-cells-from-H89-induced-cell_fig1_256499983 

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0031942215300509 

https://www.elsevier.com/books/veterinary-herbal-medicine/9780323029988 

http://www.levensschool.be/sites/default/files/Groot%20Handboek%20geneeskrachtige%20planten.pdf 

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2012/241583/ 

https://www.eu.elsevierhealth.com/natural-standard-herb-supplement-guide-9780323072953.html?gclid=CjwKCAjwsfreBRB9EiwAikSUHRrmdR4SkNJCKzvw-J7rojx46erWJ9rdqR_ZdxD9lrd9tHSe9iiRqxoCe60QAvD_BwE 

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/129260-de-geneeskracht-van-chanca-piedra-of-steenbreker.html 

https://www.orthokennis.nl/nutrienten/spirulina