Gember heeft voor honden en mensen vele voordelen. Je kunt het inzetten tegen,
misselijkheid,
maag en darmklachten,
maagzweren
artrose,
ontstekingen,
mild worm afdrijvend
verbetert het immuunsysteem,
verminderd bijwerkingen van chemotherapie,
kan uitzaaiingen van sommige kwaadaardige cellen stoppen
ondersteund de bloedsuikerspiegel
eetlust opwekkend
neutraliseert vrije radicalen en bevat antioxidanten.

Gember heeft antivirale en bacteriedodende werking. Je kunt het vers geven maar je kunt er ook thee van zetten. Je hoeft het niet iedere dag te geven maar je kunt het voor een oudere hond 2 of 3 x per week een beetje thee door het eten doen voor de algehele gezondheid,

Heeft je hondenkind een keer overgegeven een klein beetje gember thee helpt om de misselijkheid te verminderen. Gember helpt bij de vertering van voeding.

Ik zet het ook in bij onze honden die wij adopteren en hartworm hebben. Het helpt de duur van de reguliere medicatie te verkorten.

Bij doseringen staat een thee lepel vermeld. Originele thee lepels zijn 3 bij 2 cm, die ik hier heb gebruikt.

Gember door het eten:
Je hebt maar een heel klein beetje verse gember nodig.
Per 15 kilo 1 geraspte thee lepel verdeeld over 3 x per dag bij klachten.
Zijn er geen klachten maar zet je het in ter preventie of gewoon omdat de maaltijd beter verdragen wordt, 1 x per dag 1/3 th. lepel.

Gember thee:
Weet je dat je hondenkind wagenziek is dan begin je twee dagen voor de autorit met gember thee.
Je gebruikt dan 1 geraspte theelepel en 1 kopje gefilterd water.
Het nog kokende water op de Gember gieten. Afgedekt 30 minuten laten trekken en gedurende de dagen 3 eetlepels per dag geven. Het blijft in de koelkast 2 dagen goed.

Gember infuus
Je gebruikt diezelfde hoeveelheid als voor thee. Een infuus maak je door de gember te koken in een afgedekte pan voor ongeveer 30 tot 40 minuten.
Een infuus is natuurlijk sterker. Ik zet dat in bij mijn honden en ons als ik denk dat zij of wij een virus hebben opgelopen. Of wanneer één van onze verlamde honden een blaasontsteking heeft. Ik doe het dan ook samen met de thee van Cistus incanus/Rozenbottel, zie foto. Die we tot het einde van de maand bij bestellingen meesturen. Cistus doorbreekt de biofilm. Dit is slijmlaag geproduceerd door micro-organisme waar schadelijke bacteriën zich huisvesten.

Je zet Gember in, in kuurverband voor 7 dagen tot twee weken. En dan stop je weer voor eenzelfde periode. Ter preventie altijd om de dag de laagste dosering zoals voorheen genoemd.

Door het verwarmen van verse gember veranderd gingerol in zingerone dit laatste is pijnstillend en ontstekingsremmend.

Gember is niet geschikt voor mensen of dieren met bloeding stoornissen. Dus niet gebruiken of inzetten voor een operatie. Bij gebruik van medicatie altijd arts/da of therapeut bespreken.