Joshua
Er zijn vele producten die tegen teken en vlooien werken. En wat bij de ene hond een superresultaat geeft werkt bij de andere hond matig of gewoon niet!

En voor sommige honden is er maar één vlo nodig om ze gek te krijgen van de jeuk.

Wij hebben 20 geadopteerde honden waarvan er één, onze Joshua na zijn castratie door de hormoon verandering van een enkele vlo gek werd van de jeuk. Met als gevolg dat Joshua zijn haar eruit trok. De ochtend dat ik wakker werd en Joshua zag, bezorgde mij bijna een hartaanval.
De H&G HuidLotion was te sterk omdat zijn huid erg gevoelig was geworden na de hartworm behandeling. Volgende keer zal ik het één en ander over hartworm schrijven. Ik heb er al een aantal gehad die het hadden en kan mensen hopelijk op deze manier laten weten, dat hartworm te genezen is en de honden gewoon oud kunnen worden.

De oorzaak van de ontstane allergie is dus duidelijk, na het hartworm verhaal. Met reguliere, chemische medicatie zoals Apoquel, Bravecto, Prednison en antibiotica was het jeuk en allergie probleem natuurlijk wel zo opgelost en dan met name de jeuk. Alleen is het voor de verdere gezondheid van de hond zeer slecht en voor sommige honden op langer of korte termijn dodelijk. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen maar ik neem het risico niet voor iets wat niet dodelijk is voor de hond mits er naar natuurlijke oplossingen word gezocht. Wat helaas altijd meer tijd in beslag neemt.

Vaak gaan allergieën gepaard met chronisch ontstoken oren zo ook bij Joshua. Ondanks de reguliere redelijk veilige middelen inclusief de antibiotica bleef het dweilen met de kraan open. Ook na de castratie waarbij zijn oren terwijl hij onder narcose lag volledig schoongemaakt waren, was het na een week weer feest, ondanks de nodige nazorg met de reguliere producten.

En wat moet ik dan doen? In de loop der jaren heb ik complete schema’s gemaakt met alle inhoudsstoffen van kruiden, etherische oliën, vette plantenolie en harsen. Al deze natuurlijke producten bevatten wel stoffen die ontstekingsremmend zijn. Door de juiste combinatie van de producten te maken is de H&G Oor reiniger tot stand gekomen.
Deze mag in de gehoorgang aangebracht worden maakt het vuil los waardoor het makkelijker te verwijderen is. Bij Joshua werd het in de ergste fase 3 tot 4 maal per dag een enkele druppel in zijn gehoorgang gedaan. Na een week was één x per dag voldoende.

Er moest iets komen dat naast het weren van vlooien en teken ook zijn dunne huid weer kon herstellen. Alle soorten olie waarmee ik hem insmeerde gaf een milde verbetering maar was niet voldoende, tot dat ik de oliën ging mengen en de juiste etherische oliën toevoegde in de juiste verhouding toevoegde.

Nu is het natuurlijk heel fijn wanneer de olie de huid hersteld. Maar hoe we het ook wenden of keren een allergie ontstaat doordat het immuunsysteem de allergenen niet aan kan.
Om het volgende seizoen niet alleen vlo en teek vrij door te komen maar ook behaard, hebben we onderstaande producten ingezet.

Na enkele weken was zijn huid hersteld en kwam zijn haar weer terug.

Inwendig heb ik het onderstaande ingezet.
Tick flea free
Black seed en Sasha Inci olie deze olie mix werkt als een natuurlijke antihistamine.
Pea pure wat naast de werking tegen pijn door problemen van het bewegingsstelsel ook helpt bij allergieën.
Piptoporus betulinus een medicinale paddenstoel, 4 x per week.
Vitamine C dagelijks 500 mg
Reishi 125 mg.
Joshua’s homeo hier over volgende maand meer en is alleen nuttig wanneer het om een vlooien of huisstofmijt allergie gaat.
Ingrediënten: Ctenocephalum D30, Huisstofmijt D30, Staphylococcinum D30, Ledum D30

Onze Joshua is vrij van zijn jeuk en ontstoken oren. Het is weer een bewijs dat natuurlijke producten mits goed samengesteld wonderen kunnen verrichten.

Inmiddels wordt het voor al onze honden 1 x per week ingezet waardoor ik oorproblemen ook op oudere leeftijd voorkomt.