Kruiden

Kruiden worden al eeuwen lang over heel de wereld gebruikt in de keuken en in de medische wereld.
Het eerste nog steeds het laatste is vooral op het moment weer erg in opkomst voornamelijk door het falen en bijwerkingen van de huidige medicatie bij vele aandoeningen. Dit zorgt ervoor dat mensen weer op zoek gaan naar alternatieven.

Naast kruiden zijn er ook vele harssoorten die zowel dieren als mensen kunnen helpen hun gezondheid te behouden of te verbeteren. Koken met kruiden is dus goed voor de gezondheid evenals een kruidenthee, kruideninfuus, kruidentinctuur en kruiden in en over het eten.
Neem de oude aspirine, de werkzame stof salicylzuur word nu chemisch nagemaakt terwijl de wortel en de bloemknoppen van de Moerasspirea vol zitten met salicylzuur. Dus ja, je kunt kauwen op een stukje wortel en het zelfde effect bereiken als met een aspirine alleen zonder de daarbij behorende bijwerkingen.

Kruiden zijn zoveel meer dan een aspirine, ze geven geen bijwerkingen mits ze goed gebruikt worden, versterken het immuunsysteem van dier en mens en er kunnen daadwerkelijk fantastische resultaten mee behaald worden voor de gezondheid van bijna ieder levend wezen.
Maandelijks zal er een kruid of een kruidenmix gepresenteerd worden die een bijdrage kunnen zijn voor de gezondheid van dier en mens.

Gebruik nooit zomaar kruiden maar doe dit op advies van een therapeut die ook daadwerkelijk met kruiden werkt.