Wormen!!!
Helaas is het alweer zover en is de teken en vlooientijd begonnen. Doordat we eigenlijk geen jaargetijden hebben waarmee ook langere vorstperioden uitgesloten zijn is het gevolg dat teken, vlooien en al het andere wat vliegt en kruipt om, op en in onze honden en ons, de winter overleeft.
Van teken en vlooien kunnen honden ziek worden en van de laatste, ook wormen krijgen. Veel mensen ontwormen hun hond preventief. Als je even nadenkt heeft dit natuurlijk geen enkele nut. Je geeft de hond een giftige substantie om wormen te doden waarvan je niet eens weet of die er zijn??? Want het tabletje doet zijn werking op dat moment het is geen timerelease pil die 3 maanden werkt.
Een hond wordt van een paar wormen echt niet ziek, integendeel. Op onderstaande link kun je lezen hoe men inmiddels bij mensen de ziekte van Crohn behandeld. https://www.gezondheidsnet.nl/medisch/wormen-als-medicijn-tegen-crohn
We drinken ook bacteriën om onze darmen gezond te houden. En we gaan nog veel verder! De resistentie tegen antibiotica wordt zo groot dat er fagen ingezet worden. Fagen zijn kortweg virussen die alleen een specifieke bacterie infecteert. https://nl.wikipedia.org/wiki/Bacteriofaag
Bacteriën, virussen en dus ook wormen, worden wel al ingezet om levens te verbeteren en te redden. Al is het bij de laatste twee nog in de proeffase.

Wat moet je dan wel doen.
Als eerste is een enkele vlo of teek geen reden tot paniek. Je honden voor de wandeling goed insmeren met de Anti Teken Lotion die ook tegen vlooien en alles wat vliegt werkt en zorg voor een goed immuunsysteem dit kan simpel door dagelijks een tabletje Spirulina te geven. Rauw voeren draagt ook bij aan een betere weerstand en minder worminfecties.
Wanneer de weerstand van honden goed is dan elimineert het lichaam de wormen doorgaans zelf.
Tevens kun je honden 4 x per jaar een kuur geven van kruiden en Diatomeeënaarde beide producten helpen preventief tegen wormen in tegenstelling tot de chemische middelen die wormen doden op het moment dat je ze toedient.

En wanneer je bang bent dat je hondenkind toch wormen heeft stuur dan eerst zijn ontlasting op naar een laboratorium voor een onderzoek zodat je de juiste wormenkuur kunt inzetten. Chemisch of niet op het moment dat de honden wormen hebben is er geen keus. En meten is weten!
Vanaf de derde week van april hebben we in ons assortiment 2 nieuwe producten die preventief werken tegen wormen. Een kruidenmix en Diatomeeënaarde. De kruiden zijn Biologisch en een aantal zelfs van Demeter kwaliteit. De kruidenmix versterkt ook het immuunsysteem. We hebben ook dan weer de beste kwaliteit.
Beide producten kunnen los en met elkaar ingezet worden en zijn zeer betaalbaar. En dat niet alleen de producten zijn ook geschikt voor mensen!

Hoe testen wij de kruiden en de diatomeeënaarde uit?
Voordat wij een product in de verkoop nemen worden deze eerst op onze honden getest. Twee keer per jaar gaat de ontlasting van onze honden naar het lab om te testen op wormen. En in al die jaren heb ik alleen de honden moeten ontwormen die hier net aankwamen als het in het land van herkomst nog niet gebeurd was.
www.hondengezondheid.nl