Beide worden bereid uit de jonge scheuten van de plant. Zij zitten boordevol vitaminen, mineralen, spoorelementen, bioflavonoïden, enzymen, aminozuren en een aantal minder bekende stoffen die een welkome bijdragen zijn voor de gezondheid van dier en mens.

Weatgrass
Chlorofyl, Betacaroteen een aantal B vitaminen, B1, B2, B3, B5, B6, B11 (Foliumzuur), B12, B17, Vit. C, Vit. E, Vit K en Choline.
Mineralen, IJzer, Calcium, Magnesium, Kalium, Fosfor, Natrium, Mangaan, Zink en vele sporenelementen, dit zijn mineralen die een lichaam in maar in een zeer lage hoeveelheid nodig heeft.

De wat minder bekende:
– Bioflavonoïden, hebben allemaal een functie een goed onderzochte is, Apigenine, waarvan men weet dat het celdeling bij leukemie kan verlagen. Er zijn duizenden bioflavonoïden die ook weer in verschillende groepen onderverdeeld worden. Allemaal hebben zij een functie, voor het plantje maar ook zijn ze functioneel voor onze gezondheid. De vele bioflavonoïden komen voor in planten, groenten en fruit. Allemaal hebben zijn een gezondheids-bevorderende en – beschermende functies, variërend van het voorkomen van infecties tot het opruimen hiervan, van het voorkomen van hart- en vaatziekte tot het beschermen van cellen en daarmee weefsels.
– Enzymen zorgen voor de afbraak en opname van voeding en voedingsstoffen, o.a. SOD-Superoxide-dismutase, Cytochroom oxidase, Lipase, Protease, Amylase, Catalase, Peroxydase, Glutation.
– Aminozuren, hier worden de eiwitten uit opgebouwd: Weatgrass bevat 17 aminozuren waarvan er 8 van de 9 essentieel zijn. Deze zijn voor dier en mens nodig voor het vervoer en opslag van voedingsstoffen, aanmaak van nieuwe cellen, energie, opbouw/onderhoud spieren en botten, herstel van ziekte en wonden en overdracht van prikkels.
– Tevens bevat weatgrass P4D1 dit is een Glycoproteïn, deze is belangrijk voor fysiologische functies, immuniteit en ontsteking werend.

Barleys grass
Bevat een groot aantal van de vitamine, mineralen, bioflavonoïden en eiwitten die overeenkomen met Weatgrass. Waarvan de één een B vitamine meer of minder heeft, de ander een iets ander aminozuur profiel.
Zo heeft Barleys grass GABA (Gamma-aminoboterzuur) deze stof is een neurotransmitter en verminderd stress, angst, verbeterd slaap, kan een hongersignaal blokkeren en helpen bij een te hoge bloeddruk.

De verschillen in de verhoudingen van al deze gezondheid-bevorderende stoffen maken dat beide grassen goed bij elkaar passen. Tijd van teelt, oogst, grond, wel of niet biologisch zorgen ook voor grote verschillen betreft de voedingsstoffen in beide grassen.

Hoe helpen al deze gezonde stoffen in de grassen met de gezondheid van vier en tweevoeters:
Verlaagd cholesterol, verminderd chronische ontstekingen, darm-, maagontstekingen en spijsverteringsklachten, versterkt immuunsysteem, helpt tegen bloedarmoede, zuivert het bloed, reinigt nieren en lever, reguleert de bloeddruk, kan helpen bij astma, tegen huidontstekingen, ontgift, reguleert de bloedsuiker, remt de groei van schadelijke bacteriën o.a. h-pylori, niersteentjes, maagzweren en de grassen zijn alkaliserend.

Welke moet je nu nemen?

Wanneer beide gecombineerd worden en er dan ook nog eens een super zaadje aan toegevoegd wordt heb je een powercombinatie voor de gezondheid van je honden of/en kattenkind en jezelf!

Het superzaadje is het zaadje van de brandnetel, eerder beschreven in de blog op de site en op de fb pagina.

Het geheel samen noemen we Pow(d)er, voor een beetje Power.

Onder onze Lay die de kruidenmix Pow(d)er krijgt omdat zij een verlamde slokdarm had en daardoor veel maagklachten, Lay is hier al jaren en inmiddels 14 jaar oud.