Er zijn natuurlijk vele soorten thee. We kennen de gewone zwarte thee, groene thee die beide overigens van dezelfde plant komen. Thee is voor mensen gezond maar voor honden niet. Hoog uit matcha maar dan in een zeer lage dosering. Nog gezonder is kruidenthee, wat overigens ook nog eens vaak een veel betere smaak heeft en de honden kunnen daar dus gewoon van mee drinken. Het afwisselen van kruidenthee is een bijdrage voor de gezondheid van dier en mens. Uiteraard heb ik het dan over kruiden die voor honden veilig zijn!!!

Er zijn overigens onderzoeken gedaan naar de zakjes waarin reguliere thee wordt verkocht. Daaruit blijkt dat het zakje zelf vol zit met microplastic. https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.est.9b02540#
Niet echt iets wat we in ons lichaam willen. Wanneer je voorkeur uitgaat naar de bekende zwarte of groene thee koop deze dan in ieder geval los en gebruik een biologisch katoenen zakje. Dit kun je ook weer uitspoelen en hergebruiken. Of gewoon een thee ei.

Nu hebben we al een aantal kruidenmixen tegen artrose, lever/nieren falen, teken en vlooien, voor de maag en darmen. En de mix Happy Skin, die veel meer doet dan jeuk verminderen, is ook voor lever, nieren en bloed een fantastische bijdrage is.

Onze honden krijgen al jaren kruiden thee/infuus, gewoon door hun eten. Wanneer je van kruiden een thee of een infuus maakt komen er weer andere stoffen vrij doordat de kruiden verwarmd worden. In onze blog op de site kun je terug vinden hoe je een infuus maakt, wat sterker is dan gewone thee.
Kruidenmixen en thee worden dus afgewisseld. Wanneer ik thee maak voor ons zelf, krijgen onze honden thee door hun eten of in de zomer maak ik thee die vrij zoet is, zodat ze voldoende drinken. Deze thee zorgt ervoor dat afvalstoffen uit nieren en blaas sneller afgevoerd worden.

De thee is een afgezwakte versie van de kruidenmixen en kun je ter preventie en afwisselend inzetten. Zodat er geen gewenning ontstaat.

De onderstaande thee kan met alle kruidenmixen afgewisseld worden. In de thee die we de komende maand mee sturen bevat de allerbeste biologische Rozenbottel en Cistus incanus. Het is zolang de voorraad strekt omdat onze cisus pas in mei geoogst wordt en wij voor de allerhoogste kwaliteit gaan.
Onze biologische cistus komt uit Kreta de oorspronkelijke herkomst van het medicinale plantje. Onze biologische rozenbottel komt uit Oostenrijk.

šŸ€Cistus incanus:

Er zijn verschillende soorten Cistus. De Cistus die wij gebruiken is een hybride van de C. albidus en de C. Crispus en dus ook alle eigenschappen van beiden bevat. Cistus en Fenegriek veranderen de geur van het lichaam waardoor dieren minder aantrekkelijk worden voor parasieten, maar Cistus doet nog veel meer:

Antiviraal, ontstekingsremmend, antitrombotische effecten, anti carcinogene, anti diabetisch effect, neuro protectief effect, maag beschermend, antibacterieel, anti leishmaniose effect, verwijdert zware metalen uit het lichaam. Tevens worden ze veelvuldig ingezet tegen klachten die veroorzaakt worden door de ziekte van Lyme e.a. virussen. Cistus breekt de biofilm van alle slijmlagen in het lichaam waar bacteriƫn vrij spel hebben. Door deze slijmlaag te breken kunnen stoffen die in kruiden zitten beter hun werking doen.

šŸ€Rosehips:

Een super kruid voor huid en bewegingsstelsel, algemene gezondheid, herstel na operatie/blessure, nier- & blaasontstekingen, ontgift, hart & vaatziekten, maag & darmontstekingen, neuro protectief. Het bevat ook een hoog gehalte aan lycopeen wat huidontstekingen tegen gaat en zorgt voor een gezonde huid.
Een zeer hoge natuurlijke vorm van vitamine C en andere antioxidanten. Al met al mag de Rozenbottel langdurig ingezet worden net als onze Cistus.