Er zijn verschillende soorten huidmijten, die allemaal zorgen voor jeuk, rode plekken, doffe vacht, schilfers, koortsvorming, ontstekingen en kale plekken op de huid soms tot bloedens toe.

Sarcoptes scabeiei of gewoon hondenschurft genoemd. Deze krengen graven zich in de huid en veroorzaken in het beginstadium een rode geïrriteerde huid en vervolgens zorgen ze voor korstvorming over het hele lichaam met een vreselijke jeuk en ontstekingen.

Demodex canis komen voor in de haarzakjes en ook deze kunnen schurft veroorzaken.

Cheyletila yasguri bijna onuitspreekbare naam is een net zo onuitstaanbare parasiet en lijkt alsof de hond roos heeft. Ook dit kreng veroorzaakt jeuk en huidontstekingen.

Otodectes cynotis de beroemde oormijten makkelijk te herkennen aan een zwart/bruine drap die in het oor en uiteindelijk ook in de oorschelp zit.

Reguliere medicatie geeft snel verlichting maar verminderd ook het immuunsysteem van de hond en juist deze is nodig om deze parasieten onder controle te krijgen. Wanneer je daar mee stopt is de kans dat het terug komt aanwezig. Bij natuurlijke medicatie heb je dan ook geduld en tijd nodig maar deze tasten het immuunsysteem niet aan.

Hoe te behandelen:

  • Om de dag wassen met de honden zeep was-bar wat de huid hersteld.

Afhankelijk van de ernst dagelijks de H&G HuidLotion al dan niet verdund op de huid  aanbrengen. Dit is afhankelijk van de ernst van de huidklachten.

  • De H&G Oor reiniger tegen de mijten in het oor maar zorgt ook een gezonde huid in en rond het oor.

Inwendig om hun immuunsysteem een boost te geven:

Happy Skin en de Tick flea free beide kruidenmixen rijk aan omega 3 en 6 vetzuren die ontstekingen voorkomen en de huid herstellen.

De Happy Skin en de H&G HuidLotion verminderen tevens de jeuk.

De Tick flea free en de H&G HuidLotion kan bij alle soorten mijten worden ingezet en helpt gelijk tegen vlooien en teken.

Heb je vragen stuur ons een berichtje of een mailtje naar info@hondengezondheid.nl