We krijgen nogal wat stoffen binnen gedurende een dag. Al deze stoffen verspreiden zich via de bloedsomloop en lymfecirculatie naar de organen lever, nieren, huid en longen moeten al deze stoffen verwerken voor uitscheiding. De goede stoffen worden opgenomen zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen en fytonutriënten. De laatste zijn overigens vaak een basis voor verschillende medicijnen.

De lever heeft vele functies: vormt gal wat in de galblaas wordt opgeslagen en vervolgens weer vrijkomt bij de vertering van voeding en vetten. Zorgt voor de suiker-, vet- en eiwitstofwisseling. Slaat de juiste voedingstoffen, vitaminen, mineralen en alle andere stoffen op, die ons lichaam nodig heeft. En helaas slaat de lever ook de vele giftige stoffen op.

Helaas krijgen we niet alleen goeie stoffen binnen via voeding en dranken maar we krijgen ook vele stoffen binnen die zeer schadelijk voor dier en mens zijn.

De belasting van toxische stoffen in een dieren en mensenlichaam is helaas groot!
De stoffen van milieuverontreiniging zoals pesticide op voeding in het water, in de lucht, smog, zware metalen, uitlaatgassen, en helaas tegenwoordig ook veel plastic resten. In huis wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van schoonmaakmiddelen, wasverzachters, wasmiddelen maar ook cosmetica, shampoo voor dier en mens en zelfs kleding. Vervolgens wordt aan voeding veel onnodige rommel toegevoegd, vele e-nummers e.a.  om de smaak en houdbaarheid te verbeteren en te waarborgen. En laten we de overmaat aan medicatie niet vergeten.

Terwijl ik het bovenstaande aan het schrijven ben, word ik er eigenlijk niet goed van! En dan vragen we ons soms nog af, waar al die vaak vage klachten vandaan komen, die helaas een voorloper kunnen zijn van de ernstiger gezondheidsproblemen.

Enkele klachten bij overbelasting van de lever kunnen ontstaan:
Misselijkheid, overgeven, vermoeidheid, verminderde eetlust, gewichtsverlies, vocht vasthouden, slechte adem, jeuk, buikpijn, geelzucht, verlies van spiermassa, jeuk en vage niet thuis te brengen klachten. Zowel bij dier als mens, veranderd ook het uiterlijk al is dit in het begin miniem. Bij mensen zie je wel spinvormige bloedvaatjes op borst en bovenarmen, soms wat donker verkleurde plekken in het gezicht.

Naast al deze toxische stoffen produceren onze cellen bij verbranding er ook nog een flink aantal wat een normaal lichamelijk proces is en voor een gezond dier of mens ook geen probleem vormt. Met goede zorg is de lever één van de weinige organen die goed kunnen herstellen.

Omdat de lever erg hard moet werken om onze dieren en ons gezond te houden is het reinigen of ontgiften op zijn tijd noodzaak. Je kunt dit doen door vastenkeuren en onze honden met vastendagen, nu zitten onze honden daar niet echt op te wachten, ik zelf overigens ook niet. Gelukkig zijn er andere oplossingen en is de lever in staat zichzelf te herstellen.

Onze Liver support is geschikt om als kuur in te zetten om de lever van onze honden, katten en ons te helpen te ontdoen van alles wat we niet in onze honden en ons willen hebben.
Of je geeft het iedere derde dag, om de lever te ondersteunen ter preventie.

Iedereen die de Liver support deze maand besteld krijgt er tevens 50 gr. van onze nieuwe kruidenmix Balance, werkt tegen verschillende ontstekingen, en brengt tevens de aanmaak van histamine in Balance wat de eeuwige jeuk bij dier en mens veroorzaakt.