Ons nieuwste supplement, broccoli sprouts van Dr. Mercola is inmiddels toegevoegd. Dit na een goed jaar de honden het supplement gegeven te hebben, al dan niet als enkelvoudig supplement of met andere supplementen, het laatste omdat onze honden bij ons zijn omdat zijn omdat zij gehandicapt zijn of al andere klachten hadden.
Een korte beschrijving van onze 20 honden:
De helft heeft een rolstoel, één met vier protheses, één die twee linker pootjes mist, een aantal honden die voorheen verlamd waren en inmiddels weer lopen. De rest van onze honden zijn oud en hebben ouderdomsklachten, hart-, lever, nierproblemen of ze hebben ze allemaal.
Ook zijn er een paar honden die leishmania hebben of behandeld zijn voor andere buitenlandse ziekten. Gezien deze ziekten het best te behandelen zijn met reguliere medicatie kom ook ik er niet altijd onderuit. Reguliere medicatie is belastend voor alle organen en hebben vele bijwerkingen, met alle gevolgen van dien.

Al deze klachten die ook ontstekingen met zich meebrengen die belastend zijn voor het goed functioneren van het lichaam, lossen we zoveel mogelijk op met kruiden die we op maat mengen en voedingssupplementen waarvan in beide gevallen de werking ook wetenschappelijk bewezen is.
Het mengen van kruiden is de beste manier. Wanneer deze goed zijn samengesteld vullen ze elkaar aan en worden de grenzen van mineralen en vitamine niet overschreden. Te veel van bepaalde vitamine of mineralen kunnen een averechtse werking hebben en te weinig vitamine en mineralen kunnen klachten geven.

We zijn altijd opzoek naar producten die de gezondheid van onze honden bevorderen. En broccoli sprouts sluiten fantastisch aan bij onze filosofie “een gezond leven met dat wat de natuur ons geeft”.

Waarom Broccoli sprouts, de inhoudsstoffen Sulforaphane, Glucoraphanin en Myrosinase zijn zeer uitvoerig wetenschappelijk getest.
Wij hebben verschillende merken uitgetest en de Broccoli sprouts van Dr. Mercola hebben het beste resultaat, omdat het product compleet is.
Wat doen de stoffen nu precies in het lichaam:
Sulforafaan werkt samen met Glucorphanin en Myrosinase alle drie de stoffen zijn dus belangrijk. Veel supplementen bevatten alleen Sulforafaan en gaven dus een minder resultaat vandaar dat wij gekozen hebben voor het product van Dr. Mercola.
Het product is niet voor honden samengesteld, dit houdt in dat de dosering vele male lager ligt dan op de verpakking staat aangegeven. 1 capsule is dan ook voldoende voor 10 dgn. voor een middelgrote hond.
Wat doet het supplement, In het kort:

 • Zorgt voor de gezondheid van lever, darmen, nieren, blaas en prostaat
 • Beschermt tegen de H-pylori een bacterie die ontstekingen van de maagwand veroorzaakt en daarmee lever en darmen belast.
 • Beschermt bloedvatcellen, wat vooral bij diabetes erg belangrijk is.
 • Bevorderd de gezondheid van iedere cel in het lichaam,
 • Beschermd cellen, weefsels en DNA tegen oxidatieve schade door vrije radicalen, medicijngebruik, alcohol, roken, stress verontreinigde lucht en bovenal de afbraak van nutteloze voedingstoffen.
 • Ontgift
  Onze producten zijn vrij van gmo, onnodige toevoegingen, palmolie, smaakstoffen, chemische bewaarmiddelen, dierlijke toevoegingen, biologisch geteeld en hebben we de test rapporten van de kruiden die we gebruiken. Al onze kant en klare voedingssupplementen voldoen aan de hoogste eisen en hun werkzaamheid en zijn net als onze kruiden wetenschappelijk getest.

 • Enkele bronnen:
  https://www.naturopathy-med.com/highest-antioxidant-containing-vegetable/
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6682992/
  https://www.metagenicsinstitute.com/wp-content/uploads/2018/01/Sulforaphane-Science-Deck.pdf
  https://www.semanticscholar.org/paper/Sulforaphane-Bioavailability-from-Broccoli%3A-Control-Fahey-Holtzclaw/2e4c20cfed844badfe98b2cd563ffec83999aae7
  https://www.alzdiscovery.org/uploads/cognitive_vitality_media/Sulforaphane-Cognitive-Vitality-For-Researchers.pdf
  https://clinicaltrials.gov/ct2/results?term=sulforaphane&Search=Apply&recrs=b&recrs=a&recrs=f&recrs=d&age_v=&gndr=&type=&rslt=
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4637098/
  https://www.researchgate.net/publication/324128901_Effects_of_broccoli_sprout_extract_supplement_on_liver_functions_in_healthy_subjects-A_multicenter_randomized_double-blind_placebo-controlled_parallel-group_comparative_study-

  Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.
  Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op.