Nu zijn er wel een aantal mogelijkheden om de stress die de honden en katten van het vuurwerk krijgen af te zwakken. Zonder schade aan hun gezondheid toe te brengen!

Er zijn ook een aantal middelen verkrijgbaar bij dierenartsen en apotheken. Veel van deze middelen maken de hond wel suf maar de zintuigen werken nog steeds!!

Dus JIJ ziet de angst niet maar HIJ voelt het wel. De gevolgen kunnen zeer ernstig zijn en zelfs lijden tot een hartaanval.

Not done:
Vetranquil moet angst remmend werken maar is niets meer of minder dan een spierverslapper dus de zintuigen ontvangen nog steeds alle prikkels,
Xanax ook gewoon een spierverslapper,
Sileo is een narcosemiddel, word zelfs aangeraden handschoenen te dragen wanneer je het aan je hondenkind geeft. Zegt alles!!
Diazepam moet ook angst remmend werken maar ook dat werkt meer als een spierverslapper dan dat het je hondenkind helpt.
Alprazolam kan lever en nierfalen veroorzaken, oogdruk verhogen (glaucoom), agressie bevorderen, niet voor drachtige en zogende honden

Wat kan je nu wel inzetten!

Onder zie je hoe je, je hond enig sinds kan kalmeren door een wrap om zijn lijf te binden. Zie het als een kleding stuk waarin je, je goed en veilig voelt.

Uiteraard, ramen en gordijnen dicht, heb je luiken ook die sluiten, houd in ieder geval de lichtflitsen van het vuurwerk tegen en een beetje herrie
Muziek/tv op een goeie sterkte aanzetten en je vierbenige hondenkind alle knuffels en aandacht geven die nodig is.
Uitlaten zo vroeg mogelijk, dubbel aangelijnd en indien mogelijk laat je hondenkind zijn behoeft even op een balkon of in de tuin doen. Ik heb één van mijn honden geleerd in onze inloop douche zijn behoefte te doen omdat hij voorheen bang was van alles en zelfs in het donker.
Er zijn ook manden waar ze helemaal in kunnen kruipen en heb je die niet voorhanden een deken over je hondenkind kan ook helpen.
Tevens kun je kalmerende t-shirt aandoen en er zijn ook gehoorbeschermers voor honden te koop.

Daarnaast kun je via internet overal Nervoheel bestellen van het merk Heel. Dit is een homeopathisch middel om de ergste prikkels bij de honden af te zwakken. Je begint daar zo snel mogelijk mee en mag zonder problemen langdurig gegeven worden. Het is volledig onschadelijk.

Veel van onze honden zijn bij aankomst erg angstig omdat ze vaak jaren in een asiel hebben gezeten of op straat hebben geleefd en helaas veel mishandelingen hebben meegemaakt. Nervoheel helpt hen de eerste maanden erg goed om de vele nieuwe prikkels af te zwakken.

Tijdens het oorlogsgeweld kun je daar 6 tabletjes verdeeld over de dag van geven zonder problemen, vanaf 15 kilo, alles daaronder de helft. Altijd zonder eten of een uur ervoor of twee uur erna. Geld voor alle homeopathie.

En laten we één ding voorop stellen je hond mag je niet alleen troosten en kalmeren maar moet je troosten en kalmeren. Jij bent zijn veilige haven!!!!!