Normaal vertel ik alleen alles over mijn honden, hoe we hen pijnvrij en gezond houden. Maar alles wat wij voor onze honden inzetten is ook voor mensen inzetbaar.

Bij deze een klein stukje over mijn medische geschiedenis.

Ruim 20 jaar geleden heb ik een ongeluk gehad waarbij ik een zware rug en hersenbeschadiging heb opgelopen, bovenop een rug vergroeiing die ik al van kinds af aan heb, was ik veranderd in een oude kreupele vrouw. Ik heb opnieuw behoorlijk leren lopen en ook mijn hersenbeschadiging die zorgde voor vele problemen is volledig verholpen. Schrijven en praten ging moeizaam en mijn honden hadden destijds een beter geheugen als ik. Eén van de supplementen die ik ingezet heb voor mijzelf zijn mixen van medicinale paddenstoelen, gezien ik graag van mijn incontinentie af wilde. Niets zo vervelend als op je 40ste incontinent te zijn en lekkend door het leven te gaan daarbij niets meer kunnen onthouden of herinneren, maakt het leven er niet echt leuk op.

Onze 11 verlamde honden zijn dan ook geen van alle nog incontinent, ze kunnen niet zelf plassen maar lekken ook niet. Wat voorkomt dat ons huis er niet uitziet als een zwembad.

Diegene die mij persoonlijk kennen weten dat ik daar zeer goed van hersteld ben! De medicinale paddenstoelen waren voor mij en onze honden dan ook het beste geschenk wat de natuur kan geven.

De algemene werking van medicinale paddenstoelen.

Paddenstoelen bevatten vele individuele en specifieke combinaties van vitaminen, mineralen, essentiële aminozuren, sporenelementen, verschillende flavonoïden en vezels. Iedere medicinale paddenstoel heeft een andere samenstelling van bovengenoemde stoffen.

Ze zijn van invloed op het hele zenuwstelsel, hebben een antibacteriële, antivirale werking en sommige een antischimmel werking. Ze verbeteren de zuurstof toevoer en versterken alle organen.
Ze reguleren het immuun-, hormonale en metabole systeem. Waardoor ze ook ingezet kunnen worden bij kanker en kunnen de groei van tumoren remmen.

Door al deze eigenschappen zijn ze in staat om op een zeer unieke wijze het hele lichaam te reguleren en vele gezondheidsklachten verminderen en verhelpen voor dier en mens.

Er zijn vele medicinale paddenstoelen en het is dan ook absoluut noodzakelijk dat deze goed zijn samen gesteld en in de juiste dosering worden toegepast.

Incontinentie

Hoe vervelend het ook is incontinentie komt voor bij dier en mens. Dit kan vele oorzaken hebben:
trauma, neurologische problemen, sterilisatie, ouderdom en medicatie zijn de meest voorkomende.

Hericium
Is een medicinale eetbare paddenstoel. Hij bezit antimicrobiële, antioxiderende, antitumorale en immunomodulerende effecten. Daarnaast is het een paddenstoel die als enige de zenuwbanen en vele neurologische problemen kan herstellen bij dier en mens.

Doordat deze paddenstoel de zenuwbanen hersteld is hij inzetbaar bij incontinentie bij dier en mens.
Wanneer je deze paddenstoel inzet samen met Shiitake kun je incontinentie voorkomen en herstellen.

Shiitake
Ook de shiitake is eetbaar en medicinaal inzetbaar. Reguleert de uitscheiding van urine in combinatie met Hericium. De paddenstoel reguleert het immuunsysteem, verbetert de bloedsomloop en zorgt voor een goede botopbouw. Samen met Hericium, die zenuwen herstellen, kunnen beiden incontinentie verminderden en zelfs tot nihil brengen. De paddenstoelen mix kan ook ingezet worden tegen Cushing, diabetesinsipidus. Ook oudere honden en mensen die vergeetachtig worden of ouderdoms dementie geven deze paddenstoelen samen een fantastisch resultaat.

Wij zetten bij onze honden altijd beiden paddenstoelen in voor het beste resultaat. Gezien we allebei 60 zijn doen wij gewoon mee. Mijn man loopt nog steeds hard en ik doe nog steeds aan kick boxing en stick fight naast het werken en vele wandelen met onze honden.

We gebruiken alleen de hele paddenstoel en geen extracten. Alle stoffen in een paddenstoel versterken elkaar en geven samen de beste resultaten.

Onze dieren en wij hebben maar één lichaam en daar moeten we goed voor zorgen.

Wanneer er vragen zijn kun je ons altijd een mailtje sturen.

Hericium
Shiitake