Kruiden voor honden

We kennen het allemaal die schattige kruiden in die kleine potjes bij de supermarkt die binnen enkele dagen volledig dood zijn.

Wist je dat als je deze kruiden in grotere potten zet ze maanden mee kunnen gaan. Natuurlijk moet je ze wel water geven. Je kunt naast de verwerking van de kruiden in je eten ze ook in de maaltijd van je hondenkind verwerken.

Eén ervan is oregano dit kruid bevat vele antioxidanten die voor de gezondheid van je hondenkind wonderen kunnen doen. En zelfs kan helpen bij het doden van de E-coli wanneer er een beginnende blaasontsteking is.

Wij geven al onze honden dan ook een paar keer per week het verse kruid door hun maaltijd.
Per 10 kilo één dessertlepel vers kruid tot max 3 dessertlepels los gevuld.

Oregano in te zetten bij:
Luchtwegeninfecties (griep, verkoudheid)
Astma
Allergie
Sinusitis
Bronchitis
Maagdarmstoornissen
Maag en darmparasieten
Urine wegen aandoeningen
Hartaandoeningen

En verder is het gewoon een boost voor het immuunsysteem.

Er zijn zo vreselijk veel kruiden die je ter preventie in kan zetten en in geconcentreerde vorm zelfs een gezondheidsklacht volledig de kop in kunnen drukken.

In geconcentreerde vorm is de dosering zeer belangrijk. Deze kruidenmixen kun je terugvinden op onze site bij de klachten die je hondenkind heeft.
Het ter preventie inzetten van kruiden voor klachten zichtbaar worden is naar mijn idee nog altijd de beste oplossing om onze hondenkinderen zo gezond en oud mogelijk te krijgen.

Begin altijd met een paar blaadjes en voer de hoeveelheid langzaam op.