Met de komst van de huidige medicatie is veel kennis over de medicinale werking van planten, bloemen, wortels en harsen verloren gegaan. Dit terwijl zij de voorgangers waren en daarmee de basis zijn geweest voor de huidige chemische medicatie. Bij juist gebruik van natuurlijke medicatie, kan het veel voor de gezondheid van onze dieren en ons betekenen. Vele ongemakken voorkomen en zelfs genezen. Waardoor we gebruik van chemische medicatie kunnen uitstellen en zelfs tot op hoge leeftijd voorkomen.

Natuurlijke medicatie bestaan uit de juiste voeding, kruiden, wortels van kruiden, medicinale paddenstoelen, harsen en de juiste plantaardige oliën.
Je kunt veel kopen aan tincturen en kruidenoliën. Maar het is natuurlijk veel leuker om deze zelf te maken. Het maken van een tinctuur of kruidenolie is zo gebeurd. Ze vergen alleen wat tijd omdat in beide gevallen de werkzame stoffen van de plant moet oplossen in alcohol/water of olie. Vooral een kruidenolie kost weinig tijd en het kan erg behulpzaam zijn bij vele klachten mits je het juiste kruid of kruiden gebruikt.

Ik hebben al verschillende video’s geplaatst met aanwijzingen hoe je een infuus moet maken. Dit is niets meer of minder dan een hele sterke thee. De video’s zijn op onze pagina en site terug te vinden.
In de video een duidelijke tekst en uitleg voor het maken van een kruidenolie en volgende keer een tinctuur.

Ik stuur bijna altijd kruiden mee wanneer je iets bij ons besteld. Doorgaans kruiden die aansluitend op je bestelling zijn. Indien wij de juiste op voorraad hebben. Al deze kruiden zijn geschikt voor een kruidenolie die je ter preventie of voor medicinaal gebruik kan inzetten.

In de onderstaande verhouding is de dosering voor mensen 2 ml en voor honden per 5 kilo 4 dr.. Ter preventie 5 dagen achtereen aangesloten en twee dagen overslaan. Na 6 weken een week stoppen of overschakelen op andere kruiden of kruid, Je kunt natuurlijk meerder kruiden gebruiken.

Wanneer je het inzet voor medicinaal gebruik dus bij daadwerkelijke klachten 6 weken achterelkaar en vervolgens één week overslaan. Je slaat een week over zodat er geen gewenning optreedt en het lichaam zelf ook even aan het werk wordt gezet.
In de video gebruik ik Hennepzaad olie en Solidago Virgaurea (Echte guldenroede)

Guldenroede in het kort:
Urine afdrijvend, ontstekings-werend, antiseptisch, antibacterieel, weefsel herstellend (vooral voor nieren), krampwerende, verbeterd de weerstand bloedvatwanden, te veel eiwit in urine,
Dus voornamelijk voor blaas en nierproblemen. Maar kan ook zeker helpen wanneer men een verhoogd urinezuur gehalte heeft, wat voorkomt bij artrose, jicht.

Hennepzaadolie in het kort:
Ondersteund het immuunsysteem, verminderd ontstekingen, verbeterd darmflora en daarmee huid en vacht, verbeterd de bloedsomloop en helpt bij de ongemakken van artrose. Is één van de weinige plantaardige olie die de juiste verhouding omega 3 en 6 vetzuren bevat. In onze kruidenmix WalkOn is het in de juiste dosering toegevoegd.