We vinden het allemaal verschrikkelijk wanneer onze honden iets mankeren en we doen er dan ook alles aan om onze honden zo oud mogelijk te krijgen met een hoge levenskwaliteit.
En daar kunnen alle vormen van geneeskunde bij helpen!

Onder levenskwaliteit, versta ik dat ze zich goed voelen met plezier eten, drinken en nog vele momenten gedurende de dag genieten. Of zij nu wel of niet altijd even mobiel en/of oud zijn. Zoals vele van mijn honden.

Nu is er vreselijk veel wat we zelf kunnen doen om de gezondheid van onze honden tot op hoge leeftijd optimaal te houden en ouderdomsklachten zoveel mogelijk uit te stellen.

Voldoende beweging
Zoveel beweging als een hond aan kan en wil, honden hebben niet voldoende aan een paar keer per dag een blokje om met een mobiel in de hand. Interactie tussen jouw en je hond is belangrijk, ook het nemen van verschillende routes. Ook oudere honden met lichamelijke klachten zoals, artrose, lever/nierproblemen hebben nog steeds beweging nodig, Dit stimuleert de bloedsomloop wat ervoor zorgt dat afvalstoffenmakkelijker worden afgevoerd. Zelfs onze oude honden worden dagelijks nog meegenomen de bossen in zolang zij het leuk vinden.

Mentale stimulatie
Eén die vaak vergeten wordt en zo nodig is. Net als mensen hebben honden mentale bezigheden nodig om dementie wat helaas ook bij honden voorkomt zo lang mogelijk uit te stellen. Er zijn vele spelletjes te koop, buiten een simpel snuffel kussen, als je internet afzoekt vind je vele spelen die je zelf heel simpel in elkaar kan zetten.

Voeding
Het allerbeste hondenvoer is nog altijd Barf en dan ook nog eens biologische ingrediënten. Natuurlijk kostbaar maar bedenk dat het vele medische kosten scheelt in de toekomst.
En als je, je even verdiept in het maken van een eigen verse hondenmaaltijd kun je het zelf.

Voedingsstoffen
Dit zijn alle vitamine, mineralen, aminozuren, spoorelementen, fytonutriënten.
De eerste 3 daar weet iedereen van dat ze nodig zijn om gezond te blijven maar fytonutriënten, zijn net zo belangrijk. Dit worden bioactieve stoffen genoemd wat betekend dat ze uitsluitend in enkel plantaardige voeding voorkomen en in hoge doseringen in kruiden. Inclusief vele vitamine, mineralen, aminozuren, sporenelementen.
Regelmatig de juiste kruiden toevoegen aan een hondenmaaltijd of een smoothie voor de tweevoeters helpt de gezondheid van beide tot op hoge leeftijd goed te houden.

En natuurlijk zijn de genoemde punten niet alleen gezond voor onze honden maar ook voor ons.

Een goed product om je hondenkind en jezelf te ondersteunen is Pow(d)er. De naam zegt het al de kruidenmix is een fantastische aanvulling voor het hele immuunsysteem.