Veel mensen hebben voor het nieuwe jaar goede voornemens. Vooral het gezonder gaan eten en leven is er één van, samen met sporten. Het gezonde eten is een struikelblok omdat werkelijk alles wat we lekker vinden en ongezond is voor handen ligt in de supermarkten. Als je in een supermarkt loopt staan de schappen vol met kant en klaar maaltijden, hapjes, chips e.d., bij een kassa kun je nog ff wat lekkers mee graaien en dat zijn geen biologische coctailtomaatjes.

Een hulpmiddel is, om niets te eten wat niet meer herkenbaar is als eten!
Chips behoren dan wel van aardappelen gemaakt te zijn, maar is niet meer als aardappel te herkennen. Al die lekkere gebakken voedingsmiddelen met zo’n heerlijke krokante bite zijn vaak moeilijk te weerstaan. En die krokante bite is ook niet onschadelijk, deze bevat acrylamide, wat kankerverwekkend is. Dus ook de gebakken en gekruide groenten chips en zo kun je doorgaan.  

Helaas valt het sporten ook niet altijd mee, vooral als het niet je ding is. Uiteraard kan dat opgelost worden door langere wandelingen te maken met de hond, het wandeltempo verhogen en dagelijks stretchoefeningen te doen, dit kan ook tussen een wandeling door. Het bewegen zorgt voor een goede doorbloeding en samen met gezond eten komen beide ten goede van de hele gezondheid. Deze goede voornemens zijn ook erg belangrijk voor de lever en nieren! De twee organen spelen de grootste rol in de gezondheid van dier en mens.

Lever haalt o.a. toxische chemicaliën en gifstoffen uit ons bloed die wij binnenkrijgen via voeding, water, overmaat van alcohol, reguliere medicatie en vervuilde lucht. Tevens zet de lever voedingsstoffen om in bruikbare stoffen voor ons lichaam. Nieren zorgen o.a. voor het zuurbase-en vochtbalans en filteren de rommel uit ons lichaam. Wanneer deze twee organen overbelast raken krijgen we gezondheidsproblemen. Een lijst met bijwerkingen van medicijnen voor dieren en mensen.
Drugs & Medications A to Z – Drugs.com

Om de lever en de nieren optimaal te houden zijn gezonde voeding, voldoende beweging en beide flink door spoelen met water nodig. Daarnaast zijn er kruiden in te zetten die deze organen helpen zich te ontdoen van afvalstoffen.

Twee van onze kruidenmixen die naast het bevorderen van de algehele gezondheid en specifiek voor lever en nieren ingezet kunnen worden zijn voor dier en mens zijn Pow(d)er en Liver support.

En wat is er nu leuker dan samen met je hond werken aan de gezondheid. Bij bestelling van Pow(d)er en Liver support, sturen we de komende maand 50 gr. DrinkMe mee, een thee die vol zit met alles wat ten goede komt voor de gezondheid van dier en mens.