Anders gezegd: Voeding met een functie.

Inmiddels al aardig wat tweevoeters in onze praktijk en ik hoop ook de tweevoeters op weg te helpen naar een gezond lichaam.

Onze honden eten wat wij hun voorschotelen en we doen allemaal erg ons best om ze naar ons eigen idee de allerbeste voeding te geven met de broodnodige kruiden en met succes. Wij tweevoeters beslissen zelf wat we eten. Helaas zitten er nogal wat haken en ogen aan en zijn verleidingen in een supermarkt erg groot.

Functionele voedingsmiddelen niets meer of minder dan onze dagelijkse maaltijden, als het goed is!! Helaas is dit allang niet meer het geval. Veel van ons eten komt uit volledig platgespoten landbouw, kant en klaar maaltijden zijn voor vele dagelijkse kost gezien het tijdgebrek. Ook kant en klare toevoegingen om ons eten smaakvol te maken zoals sausjes en andere smaak verbeterende kant en klaar poeders behoren ook niet echt tot de gezondste voedingsmiddelen. Deze zijn alleen verrijkt met e-nummers, zout en suikers, evenals de kant en klaar maaltijden. Lekker ja, gezond nee!

Wat zijn dan wel functionele voedingsmiddelen?
Alles wat nog herkenbaar is als voeding en vers. Dit samen met verse of gedroogde kruiden en specerijen die naast smaak ook een toevoeging zijn voor onze gezondheid, vallen onder functional food. En niet geheel onbelangrijk biologisch! Voeding zonder herbicide en pesticide versus groeimiddelen en dodelijke chemicaliën.

We kunnen met de slechte voeding van tegenwoordig, er wel een redelijke leeftijd mee behalen maar hoe behalen we die leeftijd? Artrose, huidklachten, hoge bloeddruk, maag-, darmproblemen en dit zijn maar een paar van de dagelijkse ongemakken die met reguliere medicatie worden gereguleerd, opgelost worden ze namelijk niet, maar wel onderdrukt. Wat natuurlijk ook wat waard is, het is alleen niet levens en energie verlengend en gevend.

Uit voor genoemde klachten komen vele andere klachten! Chronische ontstekingen van artrose en huidklachten veroorzaken orgaanproblemen. Ontstekingsstoffen moeten hoe je het ook went of keert uit het lichaam en die passeren onze organen die daarmee dagelijks belast worden.
Hoge bloeddruk zorgt ervoor dat je hart steeds harder moet werken om het bloed rond te pompen. Maagproblemen geven o.a. de bacterie H-pylori de kans om een volledige maagzweren stad in je maag te produceren met als gevolg darm-, lever, pancreas en nierproblemen. De medicatie voor vele van deze klachten, belasten je organen met alle gevolgen van dien. En hiermee is dan de cirkel rond.

En onze wens is natuurlijk dat we gezond oud worden, energie hebben tot op hoge leeftijd, onze spieren en botten sterk blijven, neurologische aandoeningen en hartklachten uitblijven. En er ook nog een beetje smaakvol uit blijven zien. Uiteindelijk treedt het verval in maar gezonde botten, spieren en organen zorgen er wel voor dat het verval vele jaren later intreedt.

Zie je lichaam als een auto, rijdt deze op benzine dan gooi je er geen diesel in!

Onze kruidenmixen zijn nu niet echt gemaakt om over een salade te doen of door je eten, maar zijn wel geschikt om er smoothies van te maken. Zodat niet alleen je hondenkind de broodnodige vitamine, mineralen en vele andere gezonde stoffen binnenkrijg die zijn gezondheid bevorderen maar ook voor ons tweevoeters.

Smoothies zijn inmiddels voor iedereen bekend en dat is nu precies wat je met onze kruidenmixen kan doen een smoothie maken.

Bij je bestelling voor je hondenkind mag je ook je eigen klachten in het vakje “bestel notities” vermelden en dan geef ik de juiste dosering door.

Al onze kruidenmixen zijn vrij van toevoegingen, fillers, smaakmakers en ingrediënten die de houdbaarheid moeten verlengen. De kruiden zijn van de hoogste kwaliteit en biologische. Wij gebruiken geen kruiden uit China die wel biologische kunnen zijn maar gezien de grondkwaliteit ook volledig waardeloos omdat ze nauwelijks vitamine, mineralen en andere fytonutriënten bevatten die een bijdrage voor de gezondheid van onze honden of ons tweevoeters hebben.

Al onze kruiden in onze kruidenmixen zijn wetenschappelijk onderzocht op hun invloed op de gezondheid naast het feit dat ze al jaren gebruikt worden als volksmedicijn waar de farmaceutische industrie handig gebruik van hebben gemaakt door de volgens hun werkzame stoffen synthetisch na te maken.

En een gezond lichaam zorgt voor fysieke energie en mentale energie. Wat we in deze tijd harder nodig hebben dan ooit.