Kruiden bevatten vele voedingsstoffen die absoluut een grote gezondheidswaarde hebben. Zij kunnen bij klachten ingezet worden maar ook preventief. Vele kruiden zijn dan ook wetenschappelijk onderzocht. Ook worden alle kruiden die we kennen en waarvan veel bekent van is over de werking, al vele 100den jaren ingezet om dieren en mensen hun gezondheid terug te geven.

Cistus incanus:
Er zijn verschillende soorten Cistus. De Cistus die wij gebruiken is een hybride van de C. albidus en de C. Crispus en dus ook alle eigenschappen van beiden bevat. Cistus en Fenegriek veranderen de geur van het lichaam waardoor dieren minder aantrekkelijk worden voor parasieten, maar Cistus doet nog veel meer:
Antiviraal, ontstekingsremmend, antitrombotische effecten, anti carcinogene, anti diabetisch effect, neuro protectief effect, maag beschermend, antibacterieel, anti leishmania effect, verwijdert zware metalen uit het lichaam. Tevens worden ze veelvuldig ingezet tegen klachten die veroorzaakt worden door de ziekte van Lyme.

Meer info op:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8277009/ 
https://www.bredehorst-health-method.de/wp-content/uploads/2018/06/Zystrose.p

Fenegriek:
Versterkt spieren, anti diabetisch effect, antiviraal, eetlust opwekkend, ontstekingsremmend, verandert lichaamsgeur.

Meer info op:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/mnfr.201600950 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2978122/

Rosehips:
Een super kruid voor huid en bewegingsstelsel, algemene gezondheid, herstel na operatie/blessure, nier- en blaasontstekingen, ontgift, hart en vaatziekten. Het bevat ook een hoog gehalte aan lycopeen wat huidontstekingen tegen gaat en zorgt voor een gezonde huid.

Meer info op:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5485961/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3343291/

Artisjok
Artisjok bevat vele antioxidanten, polyfenolen, vezels, inuline en helpt daarmee de algemene gezondheid van honden te bevorderen. Ook bij gastro-intestinale infecties deze worden veroorzaakt door virale, bacteriële of parasitaire besmetting. Symptomen kennen alle hondenbezitters diarree, braken en buikpijn. Een gezond maagdarmkanaal is erg belangrijk voor een gezonde huid.
Tevens heeft artisjok eenzelfde beschermde effecten op de lever als mariadistel.

Meer info op: https://www.researchgate.net/publication/281342093_Pharmacological_Studies_of_Artichoke_Leaf_Extract_and_Their_Health_Benefits
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26310198/

Hemp proteïne
Is een complete vorm van plantaardig eiwit, heeft gezonde vetten, helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Ondersteund de gezondheid van de darmen en is ontstekingsremmend. Wat weer ten goede komt van de gezondheid van de huid.

Meer info op:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7277103/
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/fsn3.1976#:~:text=Hemp%20extract%20has%20been%20shown,al.%2C%202012)%2C%20suggesting

De kruidenmix Tick flea free doet dus meer dan alleen een bescherming bieden tegen teken en vlooien. Zorgt voor een optimale gezondheid van de huid en vermindert daarmee ook de aantrekkingskracht voor parasieten.