Artrose komt voor in de gewrichten van de heup, knieën, poten, rug en nek.
Op jongere leeftijd komt het vaak door een trauma een botbreuk, operatie aan een gewricht (ED, OCD, LPCM, LPA) en geboren met hd, wat soms wel en soms niet geopereerd wordt. Overmatige zware belasting vaak bij honden die sport beoefenen. Maar ook door overgewicht en te weinig beweging waardoor een gedegen spieropbouw volledig ontbreekt. En natuurlijk bij het vorderen van de leeftijd.

Nu het weer wat kouder en vaak ook vochtiger wordt hebben honden (en mensen) vaak sneller last van stijve gewrichten. Dit komt omdat de warmte in de zomer zorgt voor een betere doorbloeding.
In de winter speelt dit dus vaker op. Maar helaas tegenwoordig ook in de zomer door een hoge luchtvochtigheid. Er zijn onderzoeken gedaan waarbij een hoge luchtvochtigheid, in de zomer voor een regenbui voorkomt, de pijn toe doet nemen.

Beweging

Waarom beweging belangrijk is:
Tijdens wandelingen klopt het hart sneller, waardoor er meer bloed door het lichaam stroomt. Het regelmatig bewegen zorgt voor het ontstaan van nieuwe bloedvaatjes en slagadervertakkingen. Die op hun buurt dus zorgen voor een betere doorbloeding van alle cellen in het hele lichaam. Van spieren tot organen en de hersenen. Wat een hele grote bijdrage voor de gezondheid van onze honden is! Overigens geld dit ook voor ons tweevoeters.

Voedingsstoffen

Waarom extra voedingsstoffen belangrijk zijn:
De darmen nemen bij het ouder worden voedingsstoffen zoals mineralen, vitamine, vetzuren en aminozuren uit voeding minder goed op. Het lichaam is dan meer bezig met onderhoud dan met opbouw. Een gepaste aanvulling is meer noodzaak dan luxe. En ook de kwaliteit van voedingsstoffen is erg belangrijk.

De kruiden in de WalkOn vullen deze tekorten aan. De mix bevat alle nutriënten die nodig zijn om artrose uit te stellen, te verlichten en zorgt voor meer souplesse met minder pijn tot geen pijn.  Tevens versterken ze het immuunsysteem en zijn een toevoeging voor de organen en het maagdarmkanaal. De kruiden zijn volledig op elkaar afgestemd. Het zijn dan ook niets meer of minder dan superfoods die zorgen dat dier en mens tot op een hoge leeftijd actief blijven. Wij mixen diezelfde kruiden voor ons in een smootie, lekker “nee” gezond “ja”.

Kunnen we het nu voorkomen? Niet helemaal maar we kunnen het bij onze honden wel uitstellen en het slijtageproces vertragen. Vele ouderdomsklachten worden door beide, beweging en de juiste voedingsstoffen, tot op hoge leeftijd uitgesteld niet alleen voor dieren maar dit geld ook voor mensen.

In het filmpje Soul, heup uit de kom, niet operabel en Emmy, had ooit een gebroken rug.
De kruidenmix WalkOn heeft hen hun bewegingsvrijheid teruggegeven.

www.hondengezondheid.nl