? ❤️ ? ? ? ? ❤️ ?JOSHUA ? ? ? ? ❤️ ? ? ?
Uit de Oekraïne kwam enige tijd geleden een tweepootje van Marina Friend die een mega groot asiel heeft in de Ukraïne.
Met links vóór nog een stompje waar hij op kon rusten en links achter een stompje. Wat er precies gebeurd is weten we niet. Een aanrijding of door (on)menselijk toedoen…
Ondanks het gemis van twee linker pootjes is hij het schattigste wat ik ooit in huis heb gehad buiten dan dat hij geen honden hond is. In eerst instantie zou Ria Alonso hem adopteren. Maar door de complexheid van zijn toestand vroeg ze mij om raad.
En zo kwam Joshua bij ons terecht. Al gauw was het duidelijk wat er nodig zou zijn. Een brace om zijn doorzakkende rug te ondersteunen waardoor hij minder gauw pijn en slijtage zou krijgen. Het lopen op twee rechterpootjes vergt echt wel wat van het hele bewegingsstelsel.
Hij is nog heel jong, misschien een jaar of 2. Maar toch vinden wij hem een ‘oude ziel’ . Wijs en bedachtzaam. Daarom hebben we hem ook ‘Joshua’ genoemd.
Inmiddels is hij hier gewend. En hij is helemaal gek op ons en wij op hem. Dat is nog zwak uitgedrukt Jos en ik zijn idolaat van elkaar . Hij geniet van alle aandacht, zorg en liefde die hij nooit heeft gehad. We hebben onderling besloten dat Joshua hier mag blijven. Wat inhoud dat Ria weer een ander hondje kan helpen.

Eind goed, al goed?
Nee…helaas is er hartworm geconstateerd. Een levensbedreigende ziekte dat een dure en langdurige behandeling vereist. Maar na alle ellende moeten wij hem erdoorheen helpen.
Op het moment heeft hij doxycycline voor één maand. Om één of andere reden heeft hij geen larven en Nicole Israël (hartspecialist voor honden) en ik denken dat onze H&G maag en darmen in Balans de larven gedood hebben aangezien dat bij Soul ook de haakwormen heeft gedood die resistent waren tegen de reguliere medicatie. Toch ga ik er niet vanuit dat dit ook de volwassen wormen dood.
Over een maand gaan we dus het verdere protocol met Nicole Israël doornemen slowkill behandeling of de immiticide behandeling. Zijn longen en hart zijn nu nog vrij van wormen. Hij krijgt naast de doxycycline het nodige om zijn lever en nieren te beschermen en zijn immuunsysteem op peil te houden.
Wat is er zoal nodig voor onze Joshua: prothese voor de voorkant, hartworm behandeling, osteopaat, castratie en supplementen om lever en nieren goed te houden en te beschermen.

We kunnen jullie hulp dus wel gebruiken en met hulp bedoel ik deel onze site en pagina die zorgen voor inkomsten voor onze 22 oude en gehandicapte honden.
Je kunt ook een lidmaatschap nemen deze kosten zijn per maand € 10,00. Met een lidmaatschap krijg je 5% korting wanneer je boven de € 50,00 euro bij ons in de webwinkel koopt of als je bij ons in de B&B of chaletjes verblijft.
Maar dat niet alleen tevens kun je met een lidmaatschap kosteloze orthomoleculaire adviezen aanvragen voor je hondenkind of je jezelf.

www.hondengezondheid.nl
www.domaineduchien.be
www.chaletspirit.be
www.chaletfaith.be